top of page
IMG_6372.jpg
adrianalogga.png

Adrianas minnesfond

Årets utmärkelse till en elev på Kastanjen

Minnesfondens utmärkelse till en elev på Kastanjen kommer att delas ut till någon som på ett utmärkande sätt hedrar Adrianas minne genom att vara en person som likt Adriana vågar ta risker, som säger ifrån när någon blir orättvist behandlad, som är empatisk och som med aktiva handlingar lever upp till den värdegrund vi förknippar med Adriana. Hennes utmärkande egenskaper var att hon var en glädjespridare, hon var hjälpsam och omtänksam och brann för alla människors lika värde, inte minst för tjejers möjligheter att nå sina mål. Hon vågade höja sin röst och stå för sina åsikter, även när hon var ensam om dem. Hon var modig och pålitlig.

Nomineringsförfarandet sker internt på Kastanjen, genom att alla klasser nominerar någon som de tycker lever upp till de uppsatta kriterierna. En nomineringsjury utser sedan den som de anser vara en god förebild och som likt Adriana låter dessa egenskaper genomsyra sitt dagliga handlande. Det första året kommer juryn bestå av Adrianas närmsta vänner, och året därpå fyllas på av andra elever.

Årets utmärkelse tilldelades Omar Jobe, i åk 7.

Omar är en person som har flera av de utmärkande egenskaper som Adriana hade. Han har en fin personlighet och ett stort varmt hjärta. Om någon är ledsen försöker han alltid få den på bra humör igen, eftersom det är sådan han är som person.

Han är en person som aldrig någonsin skulle delta i mobbing.

Omar är omtänksam, snäll, hjälpsam och respektfull. Han kämpar för sina mål och allt detta är sådant som vi förknippar med Adriana.

 

Genom att ge 2023 års stipendium till Omar, ser vi att den positiva och modiga kraft som Adriana hade, lever vidare och sprider styrka och glädje till alla runtomkring.

Tidigare stipendiater.

Vill ni vara med och bidra, med lite eller mycket till minnesfonden går det bra att swisha till tel:1232395648 . Det går också bra att överföra ett bidrag direkt till kontonummer 6182-413181278, i Handelsbanken.

bottom of page