top of page
IMG_6372.jpg
adrianalogga.png

Adrianas minnesfond

Årets utmärkelse till en elev på Kastanjen

Minnesfondens utmärkelse till en elev på Kastanjen kommer att delas ut till någon som på ett utmärkande sätt hedrar Adrianas minne genom att vara en person som likt Adriana vågar ta risker, som säger ifrån när någon blir orättvist behandlad, som är empatisk och som med aktiva handlingar lever upp till den värdegrund vi förknippar med Adriana. Hennes utmärkande egenskaper var att hon var en glädjespridare, hon var hjälpsam och omtänksam och brann för alla människors lika värde, inte minst för tjejers möjligheter att nå sina mål. Hon vågade höja sin röst och stå för sina åsikter, även när hon var ensam om dem. Hon var modig och pålitlig.

Nomineringsförfarandet sker internt på Kastanjen, genom att alla klasser nominerar någon som de tycker lever upp till de uppsatta kriterierna. En nomineringsjury utser sedan den som de anser vara en god förebild och som likt Adriana låter dessa egenskaper genomsyra sitt dagliga handlande. Det första året kommer juryn bestå av Adrianas närmsta vänner, och året därpå fyllas på av andra elever.

Årets utmärkelse tilldelades Nada El Joud, i åk 7.

Nada är omtänksam, snäll, hjälpsam, trevlig och en bra vän. Hon ser alltid till att alla har det bra och ställer alltid upp när det behövs.

Hon bjuder alltid in folk när de känner sig utanför. Hon tänker på andra före sig själv.

Hon var även en nära vän till Adriana och att se en så omtänksam person ledsen berörde många.

 

Dessa egenskaper är sådana som vi förknippar med Adriana och genom att ge 2022 år stipendium till Nada ser vi att den positiva och modiga kraft som Adriana hade, lever vidare och sprider styrka och glädje för dem runtomkring.

Tidigare stipendiater.

Vill ni vara med och bidra, med lite eller mycket till minnesfonden går det bra att swisha till tel:1232395648 . Det går också bra att överföra ett bidrag direkt till kontonummer 6182-413181278, i Handelsbanken.

bottom of page