IMG_6372.jpg

Adrianas minnesfond

Årets utmärkelse till en elev på Kastanjen

Minnesfondens utmärkelse till en elev på Kastanjen kommer att delas ut till någon som på ett utmärkande sätt hedrar Adrianas minne genom att vara en person som likt Adriana vågar ta risker, som säger ifrån när någon blir orättvist behandlad, som är empatisk och som med aktiva handlingar lever upp till den värdegrund vi förknippar med Adriana. Hennes utmärkande egenskaper var att hon var en glädjespridare, hon var hjälpsam och omtänksam och brann för alla människors lika värde, inte minst för tjejers möjligheter att nå sina mål. Hon vågade höja sin röst och stå för sina åsikter, även när hon var ensam om dem. Hon var modig och pålitlig.

Nomineringsförfarandet sker internt på Kastanjen, genom att alla klasser nominerar någon som de tycker lever upp till de uppsatta kriterierna. En nomineringsjury utser sedan den som de anser vara en god förebild och som likt Adriana låter dessa egenskaper genomsyra sitt dagliga handlande. Det första året kommer juryn bestå av Adrianas närmsta vänner, och året därpå fyllas på av andra elever.

Årets utmärkelse annonseras här den 1/9- 2021. 

Vill ni vara med och bidra, med lite eller mycket till minnesfonden går det bra att swisha till tel: 0736553735 (numret går till skolans rektor och kommer att ändras till ett som enbart är för fonden).Skriv "minnesfond" i meddelandefältet.